Tips inför fotografering med mäklare

Att fotografera ditt hus eller din lägenhet inför en kommande försäljning är en viktig del för att försäljningen ska gå som du hoppats. Med bra bilder ökar du chansen för att få fler potentiella köpare. Men att fotografera kan kännas som en konst i sig, och inför en försäljning kan pressen på ett perfekt hem och att bilderna ska visa det kännas jobbigt. Därför har vi i det här inlägget samlat några tips på hur du kan tänka inför en fotografering med en mäklare.

Städa och rensa

Hur mycket du vill städa inför en fotografering är helt och hållet upp till dig. En del anställer städfirmor för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt inför en fotografering. Medan andra ser till att få bort disken och smutsiga kläder ur bild. Hem som är välstädade är oftast mer attraktiva för potentiella köpare och det kan vara värt att lägga ner tid på en storstädning inför en fotografering.

Något annat du kan göra för att underlätta inför en fotografering är att rensa bort de saker som du inte behöver och skulle få ditt hem att se stökigt ut.

Anlita en homestylist

Om du själv inte har koll på vad som funkar i bostadsannonser kan det vara värt att anlita en homestylist. En homestylist hjälper till att styla ditt hem inför fotograferingen och ibland visningen av din lägenhet eller din villa. En homestylist väljer inredning som skulle ge ditt hem ett lyft och attrahera potentiella köpare.

Tänk på belysningen

En annan sak som är viktig att tänka på inför en fotografering är ljuset. För fotografer är ljuset a och o för att bilderna ska bli bra. Se till att du har fungerande lampor och att dina fönster har bra ljusinsläpp så kan dagsljuset vara en naturlig ljuskälla på fotografierna. Förutom lampor och naturlig belysning är levande ljus något som många tycker ger en mysig och hemtrevlig känsla. Tänd gärna ljus när du ska fotografera.

Få ditt hem att se fräscht ut

Förutom att du kan städa för att få ditt hem att se fräscht ut på bild så finns det en del andra knep som homestylister drar till med när de ska styla ditt hem inför en fotografering eller en visning. Färska frukter i en skål är en typisk grej. Du kan också köpa hem en bukett fräscha blommor och ställa fram dem så de syns i bild. En vacker bukett blommor kan få ditt hem att se fräscht och hemtrevligt ut.